Kom i balanse med pusteøvelser

Kom i balanse med pusteøvelser


Her får du en enkel pusteøvelse for å balansere dine følelser og få nytt perspektiv.

Pusten vår kan vi ikke leve uten, men at vi puster nok til å overleve betyr ikke at vi puster ordentlig eller optimalt. I vår hektiske og stressende hverdag kan vi fort føle oss overveldet og vi ender ofte med mye usortert bagasje, stress og trøtthet. I den vestlige verden er vi for mye hodestyrt og vi undertrykker lett våre følelser og emosjoner. Vi vet rett og slett ikke hvordan vi håndterer våre følelser og alt som skjer i og rundt oss.

Yoga, pusteøvelser og meditasjon er gode verktøy som gir god effekt. Jeg er selv ivrig tilhenger av disse verktøyene, og bruker det i min faste praksis.

En enkel og vakker måte å rydde opp i følelser, balansere sinnet, og finne et nytt og klart perspektiv er å praktisere alternerende nesepust. Denne øvelsen finner du både i Kundalini og Hatha yoga tradisjonen. Den er spesielt effektivt hvis det gjøres før sengetid for å “gi slipp på dagens bekymringer.”

Sjekk ut min lille instruksjonsfilm, men her har du også alle instruksjoner:

Pust:

Innpust gjennom venstre nesebor stimulerer hjernen din til å nullstille dine tanker og følelser, slik at du får et nytt, jordet og mer rolig perspektiv. Utpust gjennom høyre nesebor slapper av hjernens konstante beregninger og bryter automatisk dine fastelåste mønstre.

Så, prøv den! Denne øvelsen kan du prøve også i perioder med mye stress eller ved et sjokk.

Sitteposisjon:

Sitt i en enkel meditasjonsstilling eller på en stol, med rak rygg og det vi kaller lett nakkelås (trekk haken litt inn mot halsen så bakhodet er mer på linje med rygg og nakke. Forleng så overkroppen oppover.

Øyefokus:

Øynene er lukket, gjerne med et mentalt fokus på det vi kaller det 3 øye, et chakra punkt midt mellom øyenbrynene dine.

Mudra (hånd og fingerposisjon):

Bruk høyre tommel og høyre lillefinger (eller pekefinger) for å lukke annet hvert nesebor.

Lukk høyre nesebor med høyre tommel. Pust inn så dypt gjennom venstre nesebor. Når pusten er full, lukk venstre nesebor med lillefinger og pust ut jevnt gjennom høyre nesebor. Pusten er komplett, kontinuerlig og glatt.. Start så over igjen, innpust er på venstre nesebor, og utpust på høyre side.

Tid:

Fortsett med lange, dype, regelmessige åndedrag i 3­31 minutter.

Sitt gjerne noen minutter med lukkede øyne etter du er ferdig å puste, slik at du kjenner mer og fordyper effekten.

 

Hilsen Trine
www.superdamebloggen.no

Pst! Besøk gjerne bloggen min for å se når jeg yoga workshop, retreater eller yogaklasser!

av Trine Berge

Mer om Trine

{{widget type=”Convert\CatalogWidget\Block\Product\ProductsList” template=”Magento_CatalogWidget::product/widget/content/grid.phtml” product_attribute=”sku” title=”Favoritter til yogapraksis” products_count=”4″ product_attribute_values=”Bandha Tights – Dark Winter Blue Sky,Karna Yoga Cami – Pure White,Seamless Sportsbra – Midnight Blue,Bandha Tights – Midnight Blue Melange”}}

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 1500SEK

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com