Mektig mandelgrøt

Mektig mandelgrøt


Da var jeg hjemme i Norge igjen, etter en herlig treningsuke med PrehabTrening i Dubai. Det ble en lang reise hjem, og mye flymat og annen «drittmat», for å si det sånn. Det merker jeg med én gang på kroppen, og da særlig magen. Så i dag var jeg veldig klar for å komme tilbake til mitt vanlige kosthold igjen. Jeg cravet etter å komme tilbake til mat som gir stabilt blodsukker, og rolig mage. Jeg ville egentlig ha en skikkelig digg smoothie, men så var jeg så klad, så da fristet det mere med en varm grøt.

Mandelgrøt er et fint alternativ til vanlig havregrøt hvis man trives med mere fett tidlig på dagen, slik som meg, i tillegg til at den er glutenfri (og melkefri om man vil). Denne er veldig mektig, så her holder det men en liten porsjon. Jeg søter med sukringold eller kokosblomstsukker, og topper med kanel, smør og morrpølse hakket i små biter for litt salt til det søte.

 

Mektig mandelgrøt 

Ingredienser:


50g mandelmel*
1 ss smør eller kokosolje
1-2 dl kokosmelk
En klype salt
Kanel
Søtning som sukringold eller kokossukker
En smørklatt til topping

*Har du ikke mandelmel kan du kverne mandler selv i en foodprosessor

 

Slik gjør du det:


Bland mandelmel, smør, salt og kokosmelk i en kjele og varm opp i et par minutter på svak varme. Hell i en skål, og topp med kanel, søtning, smør og noe salt.

Velbekomme!

av Maren Aasen

Mer om Maren

Grøtbok

{{widget type=”Convert\CatalogWidget\Block\Product\ProductsList” template=”Magento_CatalogWidget::product/widget/content/grid.phtml” product_attribute=”sku” title=”Run & Relax bestselgere” products_count=”8″ product_attribute_values=”Karna Yoga Cami – Pure White,Karna Yoga Cami – Beautiful Black,Bandha Tights – Black/White,Bandha Tights – Beautiful Black,Seamless Sportsbra – Midnight Blue,Yoga Bra – Beautiful Black,Yoga Bra – Pure White,Yoga Pantsuit – Midnight Blue”}}

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 1500SEK

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com