Slik lykkes du med ferietrening

Hvordan få til trening i ferien


Sommeren er her og det nærmer seg ferietid for mange. Noen er kanskje i gang allerede. Noe av luksusen med ferie for min del er å ha god tid til trening. Det er så klart ikke førsteprioritet, men det trenger heller ikke være verken en lang eller hard økt. Er man litt forberedt så trenger det ikke være så vanskelig å få inn litt fysisk aktivitet i ferieturen. Så uansett om du skal til by, strand eller bare på hytta, her er noen tips for å få en litt mer aktiv ferie i sommer.

TA MED TRENINGSKLÆR, uansett

Uansett hvor jeg reiser, om det så bare er bort en natt, tar jeg alltid med et par joggesko, og gjerne minst et sett treningsklær. Da har jeg alltid mulighet til å ta en morgentur, kveldstur, løpetur eller kanskje benytte meg av et treningsrom om jeg ligger på hotell. Trenger ikke være lange turen eller harde økta, men det er deilig å bare få gjort noe.  Da føles det jo så mye bedre å slappe av etterpå også. En gåtur eller løpetur er også en fin måte å utforske nye plasser på. Treningsklærne fra Run & Relax er jo så gode og fine at de kan brukes utenom trening også 🙂

STÅ OPP TIDLIG

Noe av det beste jeg vet er å stå opp tidlig, ta en kopp kaffe, også en liten treningsøkt før alle de andre har stått opp. Dette forutsetter jo så klart at man er i seng i rett tid, og det er jo ikke alltid det skjer på feire, så det er ikke alltid dette lar seg gjøre, for søvn prioriteres. Men når det passer med en morgenøkt, er det ikke mye som slår det altså. Du får både litt tid alene, det kan jo være deilig om man er på tur med mange. Også har du også hele resten av dagen til å slappe av og gjøre andre ting. Det er som regel vanskeligere å skvise inn en økt senere på dagen, da er det som regel mye annet som skjer.

 

KROPPSVEKTTRENING

Trening uten utstyr, kun med egen kroppsvekt, kan også gjøres hvor som helst, når som helst. Her er kan man virkelig få lagt inn en effektiv økt som både er tung og ikke trenger å ta så mye tid. Søk opp kroppsvekttrening på youtube. Pia Seeberg eller Funkygine har eksempler på mange fine økter i sine kanaler.

 

BAKKE- ELLER TRAPPEINTERVALL

Om du ikke er gira på å løpe langt; finn en trapp eller en bakke. Varm opp litt først, også spring opp så fort du klarer, gå eller jogg sakte ned, gjenta så mange ganger du orker. En genial måte å få inn en effektiv økt på, og du finner alltids en trapp eller en bakke i nærheten.

 

TA MED NOE UTSTYR

Du kommer langt med sko og treingsklær, men om du er rutinert på det med trening på ferie, er det perfekt å ha med noe ekstra utstyr som gjør treninga litt bedre. Noen tips her er:

– Caps, solbriller som er lette og sitter godt, og solkrem som ikke er klissete og renner når du svetter

– Pulsklokke. Mine favortter HER.

– Treningsstrikk og hoppetau. Genialt å ha med i kofferten uten at det tar mye plass eller vekt, og da har du pluttselig mulighet til å gjøre mange flere og tyngre øvelser og økter.

– Musikk. iPhone med spotify er et must-have for min del.

– Vann. Særlig viktig når man trener i varmen. Enten en liten flaske i hånda, eller ta med drikkebelte. Jeg liker beltet fra FlipBelt der jeg har plass til både flaske, mobil, kort og nøkler uten at det rister og er ubehagelig når jeg løper.

 


HVERDAGSAKTIVITET


Treningsglad eller ikke, hverdagsaktivteten er gull verdt uansett, også på ferie! Du trenger altså ikke tenke at du på død og liv skal skvise inn ei treningøkt de få dagene i året du endelig har fri. Å få inn litt bevegelse på andre måter i løpet av dagen kan være minst like effektivt og bra. Å gå mest mulig er jo det enkleste og få til. Enten om det er sightsing i byen, her kan det bli mye gåing, eller late dager på stranda. Legg inn litt rolige gåturer der det lar seg gjøre, ha med ball så man kan bevege seg litt på stranda, legg inn lette sykkelturer, fjellturer, trappegåing, surfing, tennis, beachvolleyball eller hva det enn måtte være med familien.

 

YOGA

Og sist men ikke minst; yoga! Hvor som helst, når som helst. Med eller uten matte, no problem. 5 minutter eller 90 minutter, alene eller sammen med andre, på et lite hotellrommet eller på stranda. As you wish, noe yoga, bøy og tøy er alltid mulig å få til.

Å få lagt inne NOE form form fysisk aktivitet i ferien er altså ikke så vanskelig, om det så “bare” blir sightsing i byen eller 10 min morgenyoga. Trening eller ikke; GOD FERIE (når den tid kommer). Og KOS deg maks!
 

FB Maren Aasen
IG maren_aasen
Snapchat mareneaa
YouTube Maren Aasen Surf Kombucha

{{widget type=”Convert\CatalogWidget\Block\Product\ProductsList” template=”Magento_CatalogWidget::product/widget/content/grid.phtml” product_attribute=”sku” title=”Våre bestselgere” products_count=”8″ product_attribute_values=”Karna Yoga Cami – Pure White,Karna Yoga Cami – Beautiful Black,Bandha Tights – Black/White,Bandha Tights – Beautiful Black,Seamless Sportsbra – Midnight Blue,Yoga Bra – Beautiful Black,Yoga Bra – Pure White,Yoga Pantsuit – Midnight Blue”}}

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 150EUR /1500SEK/ 150USD

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com