Sommertrening

Sommertrening


Det viktigste med sommertrening er ikke hva du gjør, men at du gjør noe. 

I en av de første Ingefær podcast-episodene jeg lagde, snakket jeg med adferds-ekspert Bergljot Rosvoll. Hør her. Hun er opptatt blant annet av hvordan vi legger til rette for god adferd rundt helse. Sommeren er her og for de fleste av oss er det ferietid. Vi ønsker å holde oss i form gjennom sommeren, vi vet at for eksempel trening med kroppsvekt eller motbakkespurting kan bidra til å opprettholde en sprek kropp – men så gjør vi det ikke. 

Derfor synes jeg det er viktig å allerede før ferien gjøre seg noen tanker om sin egen adferd rundt trening på ferie. Jeg deler mine fem beste triks for en aktiv ferie, som jeg er ganske så sikker på kan funke for deg også. 

1. Den første dagen setter standarden for ferien.

Dette lærte jeg av Bergljot i nevnte Ingefær-episode. Tar du en liten treningsøkt den første dagen er det mye lettere å trene jevnlig gjennom ferien. Og det trenger ikke være store økten! Hva med tre runder av 20 knebøy, 10 armhevinger (på knær eller tær), og 20 alternerende utfall? Selv et lite volum kan få opp pulsen og gi god-følelse. 

 

2. Det glir over i punkt to: Lite er bedre enn ingenting.

På ferie (og egentlig i hverdagen og) lever jeg etter denne regelen. Tren 10 minutter om morgenen. Det er mye bedre enn ingenting, og gjør du dette 20 av 30 dager, eller 4 dager av ukens 7 dager, har du faktisk fått trent litt.  Små handlinger som gjøres regelmessig kan på sikt gi store resultater – også på sommeren. 

 

3. Høy intensitet er nøkkelen.

Varm opp med litt mobilitet eller rolige bevegelser av det du skal utføre, deretter: pang! Trening med høy intensitet gir god effekt og aller best: det tar kort tid, slik at du kan bruke tid på ferieting.

 

4. Legg tilrette for trening i ferien.

Ta med fresht treningstøy, det blir man alltid motivert av. Legg klærne klare til dagen etter når du legger deg for kvelden. Har du mulighet til å ta med treningsutstyr dit du skal, gjør du det. Vi har ofte med ringer og et par kettlebells når vi skal på hytta. I år blir også en slack-line med, siden jeg aldri har prøvd det og vil lære noe nytt. Har du en strikk kan du gjøre mange gode øvelser. Hoppetau er også gull. Hva med å øve på double unders? Jeg legger også til rette med at jeg ofte trener før frokost. Jeg tar en liten bit banan og en teskje kokosfett og drikker litt vann, også hurtigtrener jeg litt. (Det gjør ofte at jeg drikker et glass mindre vin på kvelden også – vinn!) Når jeg trener er det noen andre i familien som har barna. Spill deg selv god, rett og slett. 

 

5. Fokuser på følelsen etterpå – eller hva som motiverer nettopp deg.

Det kan være et slit å få trent i ferien, det skal jeg innrømme. Men jeg fokuserer på følelsen etterpå. Hva det kvarteret med trening ga meg, hvor digg det var å komme tilbake fra den løpeturen. Det gir i alle fall meg motivasjon. Du må selv finne ut av hva som trigger deg når det gjelder trening, hva som motiverer deg. Og som Bergljot sier i nevnte episode: du kan ikke alltid vente på motivasjon. Adferd fører til motivasjon. Er du ikke motivert til å røre på deg i ferien gjør du lurt å bare gjøre det likevel. Så vil du bli motivert etter hvert. 

 

God sommer! 

PS: I hele sommer har Ingefær reprise-episoder av de beste episodene. Her vil du få mange nyttige tips om løping, vaner og motivasjon – for å nevne noe! Se saralossius.no/podcast

{{widget type=”Convert\CatalogWidget\Block\Product\ProductsList” template=”Magento_CatalogWidget::product/widget/content/grid.phtml” product_attribute=”sku” title=”Våre bestselgere” products_count=”8″ product_attribute_values=”Karna Yoga Cami – Pure White,Karna Yoga Cami – Beautiful Black,Bandha Tights – Black/White,Bandha Tights – Beautiful Black,Seamless Sportsbra – Midnight Blue,Yoga Bra – Beautiful Black,Yoga Bra – Pure White,Yoga Pantsuit – Midnight Blue”}}

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 1500SEK

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com