Hjemmelaget Chai Latte

Hjemmelaget Chai Latte


Sommeren har bikket over til høst mange steder i landet. Da kan det være godt med en drikk som både varmer og hjelper immunforsvaret vårt. Chai latte får du kjøpt på de fleste cafeer og kaffebarer, men disse er dessverre svært ofte sukkerbomber laget med lite omtanke. Når du lager den hjemme kan du selv kontrollere hva som er i den og drikke den med den beste samvittighet!

Av Kristin Alvestad

Dette trenger du:


  • Fersk ingefær
  • Hele sorte pepperkorn
  • Kanelstang eller pulver
  • Vaniljepulver/vaniljestang (kan sløyfes)
  • Sort te (gjerne en pose chaite)
  • Hel kardemomme
  • Honning
  • Melk, gjerne soya- eller mandelmelk. Havre- eller rismelk kan brukes, men gir en litt annen smak.

Ingefær styrker immunforsvaret med masse vitamin C, kobber, kalium og magnesium. Er i tillegg kvalmedempende, stimulerer blodsirkulasjonen og er desinfiserende.

Kardemomme har eteriske oljer med egenskaper som hjelper fordøyelsen og forbrenningen, er antiseptisk og beroligende.

Honning inneholder antibakterielle stoffer som gir den svært lang holdbarhet. Er også beroligende og mageregulerende.

 

Slik gjør du:


Knus kanelstangen og kardemommen i en morter eller med fingrene. Ha det sammen med ingefær i biter, vaniljepulver, helpepper og sort te i en kjele med 2-3 dl kaldt vann. Gi blandingen et oppkok. Skru ned temperaturen og la det putre til vesken er redusert til ca 0,5 dl. Sil blandingen over i en tekopp. La stå litt til temperaturen har kommet under 80 grader, ha så i en god teskje honning. Hvis en har honning i kokende veske tar en knekken på virkestoffene og kroppen gir glipp av mye godt. Gi melken et oppkok, ta av platen og la temperaturen synke litt her også får du heller det i tekoppen.

Nyt på en kald høstdag!

{{widget type=”Convert\CatalogWidget\Block\Product\ProductsList” template=”Magento_CatalogWidget::product/widget/content/grid.phtml” product_attribute=”sku” title=”Våre bestselgere” products_count=”8″ product_attribute_values=”Karna Yoga Cami – Pure White,Karna Yoga Cami – Beautiful Black,Bandha Tights – Black/White,Bandha Tights – Beautiful Black,Seamless Sportsbra – Midnight Blue,Yoga Bra – Beautiful Black,Yoga Bra – Pure White,Yoga Pantsuit – Midnight Blue”}}

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 1500SEK

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com