Fem yogaøvelser til før, under og etter reise

Fem yogaøvelser til før, under og etter reise


Reiser er en påkjenning for både kroppen og hodet. Her er fem øvelser som du kan gjøre for å gjøre reisen litt bedre. Velg selv når du gjør øvelsene – har du lang ventetid eller layover så er det perfekt å gjøre når du venter. Det er også supert å gjøre når du har kommet frem etter en lang reise.

  • Hva du trenger: yogamatte/yogitoes eller ett håndkle/pledd å sitte på.
  • Hold posisjonene mellom 3-5 minutter for god effekt.

1. Traveling Pigeon

Gåing og ståing på harde gulv gjør at man fort blir stiv i hoftene, denne varianten av pigeon pose kommer til å føles deilig for både korsryggen og hoftene dine.
Slik gjør du: Legg deg ned på rygg og sett en fot på enten reisevesken eller vegg, legg motsatt ankel over låret. Armene kan enten hvile ned eller ta tak bak lår eller over leggen. Pass på at hodet ligger komfortabelt sånn at nakken slapper av. (Har du reisepute kan du legge den under hodet)

2. Exhausted Childs Pose

Når du kommer frem og er sliten i ryggen, så er det ikke det beste for ryggen å slenge seg rett ned i en seng. Heller legg deg en stund i childs pose og ta noen dype pust. Dette er en fin strekk for korsryggen, men det er også en pose som gjør deg sentrert og rolig etter alt mas og stress du kanskje har vært gjennom på reisen.
Slik gjør du: Sett deg ned og prøv å la stortærne ha kontakt og la knærne gå litt fra hverandre, len overkroppen over bena og hvil all tyngde av kroppen over lårene. Armene kan enten være fremover eller hvile bak. Pannen kan hvile mot underlag eller du kan snu hodet til en side, bare snu hodet etter halve tiden.

3. Airport Straddle

Denne er deilig å gjøre før man går ombord på flyet, siden man skal sitte med knærne bøyd i flere timer. Uansett hvor stiv man føler seg så er det viktig å puste rolig, og gi kroppen tid til å slappe av her. 
Slik gjør du: sett deg ned og strekk bena ut i en V eller bredere om kroppen godtar det. Om du kjenner at du har lyst til å trille bakover prøv å sitt opp på noe (kanskje reiseputa) og prøv å få litt helling fremover. Ikke prøv å dra deg selv frem og ned, prøv heller å slapp litt av og se hvor kroppen rolig går når du gir etter.

4. Selvmassasje

Sidekroppen og rygg/nakke stivner ofte når vi sitter lenge av gangen. Denne bevegelsen vil løsne opp og din positur vil forbedres etter bare et par minutter. Det er mange varianter som du kan gjøre fra denne sittende stillingen. En variant til er at du holder på knær og bytter på å svaie og krumme ryggen. (Sittende versjon av katt/ku for de som kjenner til den)
Slik gjør du: Sitt ned og kryss bena (her kan du også sitte på en pute) Pust inn og strekk en arm så høyt du kan. Pust ut og strekk deg over til siden. Repeter på andre siden. Prøv å gjøre pusten så lang og rolig som mulig. Tips for stiv reisenakke: Når armen er strekt over hodet til en side så kan du legge øret mot skulderen og holde hodet litt der og strekke armen motsatt vei vekk fra siden du lener hodet til.

5. Sommerfugl på tur

Når man reiser så blir man bombardert med inntrykk, reklamer, lyder, folk og bråk. Sukhasana kan bli som ett par “noise cancel” høretelefoner hvor du lukker øynene og er helt stille. Ta av deg skoene, (hvis det lar seg gjøre), sett deg på et rolig sted, og la alle andre holde på med sine ting en stund.
Slik gjør du: Sitt ned og bøy knærne og la fotsålene møtes foran deg. Juster hvor langt unna som kjennes behagelig å ha føttene. Du kan “fly sommerfuglen” litt først med å holde tak i føttene og bevege knærne litt opp og ned før du lar bena slappe av og tipper vekten litt frem, slapper av i hodet og lukker øynene.

 

God tur og god sommer 🙂

{{widget type=”Convert\CatalogWidget\Block\Product\ProductsList” template=”Magento_CatalogWidget::product/widget/content/grid.phtml” product_attribute=”sku” title=”Våre bestselgere” products_count=”8″ product_attribute_values=”Karna Yoga Cami – Pure White,Karna Yoga Cami – Beautiful Black,Bandha Tights – Black/White,Bandha Tights – Beautiful Black,Seamless Sportsbra – Midnight Blue,Yoga Bra – Beautiful Black,Yoga Bra – Pure White,Yoga Pantsuit – Midnight Blue”}}

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 150EUR /1500SEK/ 150USD

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com