Hvilke klær bruker man på yoga?

Det er mange gode grunner til å gjøre yoga – enten du vil bli smidigere, sterkere, lære deg pusteteknikk eller noen avspenningstriks. Yoga passer for alle! Men hvilke klær passer best på yoga?

For å komme i gang med yoga kan det være greit å ta med seg litt info om hva som skjer med kroppen og hvilke klær som passer best på yoga.

Klær på yoga – Bandha tightshttps://runandrelax.com/product/bandha-tights/

Hva skjer med kroppen når du gjør yoga og må man ha med ekstra klær?

Vanligvis begynner og slutter en yoga time med avspenning (som kalles Savasana) liggende på gulvet. Deretter begynner selve yoga øvelsene. De inkluderer ulike øvelser/ posisjoner, stretching og pusteteknikk avhengig av hvilken type yoga man gjør. Det finnes mange ulike former for yoga. Musklene dine blir varmet opp og ved flere typer yoga, blant annet Ashtanga yoga og Bikram yoga som gjøres i et oppvarmet rom vil du bli skikkelig varm og svett. Det er derfor viktig at du har mulighet til å ta på deg ekstra klær på yoga. Du kan også ha et teppe på slutten av timen når det er avspenning slik at du ikke blir avkjølt.

Klær på yoga – Bandha bamboo tightshttps://runandrelax.com/product/bandha-bamboo-tights/

Hva skal jeg ha på meg/med meg på yoga?

  • Klær til yoga må være komfortable, men bør være relativt tettsittende for å unngå at tøyet kommer i veien når du gjør yogaøvelsene.
  • Topper bør være lange nok slik at du er komfortabel når du strekker deg.
  • Unngå BH med spiler, belter eller undertøy som kan oppleves ubehagelig.
  • Bruk gjerne sømløst undertøy under klærne slik at dette ikke hindrer deg i bevegelsene.
  • Det er viktig å ha på seg et ekstra lag som en genser eller en jakke til bruk på slutten av timen under avspenning (Savasana).
  • Du trenger en yoga matte og eventuelt blokker og stropper (men dette vil vanligvis være tilgjengelig i et yoga studio).
  • En bag til yoga matten kan også være smart å ha.

FAQ – Yoga Trening

Er yoga bra trening?

Det er mange gode grunner til å gjøre yoga. Enten du vil bli smidigere, sterkere, lære deg pusteteknikk eller noen avspenningstriks. Yoga passer for alle!

Hvilke materialer egner seg best?

Myke og naturlige materialer egner seg godt for yoga. Bambus er et spesielt velegnet materiale fordi det både er mykt og behagelig og har naturlig bakterihemmende egenskaper. For Bikram Yoga kan det være fornuftig å ha klær som er lagd av materialer som er svettetransporterende.

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 150EUR /1500SEK/ 150USD

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com