Beste yogamatte & treningsmatte – vedlikehold og tips

Du har endelig investert i en ny yogamatte. Men hvordan bør du best ta vare på den? Her er noen tips til alt fra glatte yogamatter til hvordan du bør vaske den. 

Yogamatten din trenger litt kjærlighet innimellom. For å forlenge holdbarheten til en yogamatte, er det viktig at du setter av litt tid til en rengjøring. Etter hver yogaøkt blir det liggende igjen kroppsfett, svette og hudceller på yogamatten din som også kan gjøre matten glattere å bruke. Med jevnlig vask av yogamatten holder den seg finere lengre og yogaøkten blir også freshere!

Yogamatte i freshe fargerhttps://runandrelax.com/product/all-round-yoga-mat-4-mm-heather-pink/

Hva skal jeg vaske yogamatte med ?

 • Vask yogamatten etter hver 5-10 gangs bruk for best mulig vedlikehold. Bruk en svamp eller klut dyppet i såpevann. La den lufttørke flatt på gulvet før du ruller den sammen.
   
 • Trenger du en dypere rens av matten er en 50/50 blanding av vann og eddik ideelt for å få bort kroppsfett
   
 • Er matten din glatt kan du prøve å skrubbe den med havsalt og varmt vann, og la den tørke godt i solen. Dette kan gi bedre grep.
   
 • Yogamatter trenger litt tid til å ”gå seg til”. Jevnlig bruk av matten gjør den mykere og gir bedre grep.
   
 • Ikke ha på fuktighetskrem på hender og føtter før du bruker matten. Det legger seg på matten din og gjør at den glattere.

Yogamattene fra Yogiraj er perfekte for både nybegynnere og mer erfarne yoginier. Disse kan også vaskes i maskin på 30 grader uten sentrifugering. Heng opp yogamatten etter vask, eller rull den i et håndkle for å suge fuktighet ut av matten.

Free shipping

Always free shipping on orders over 1500NOK / 1500SEK

Fast delivery

We ship all orders within one working day and deliver within 2-5 days

Secure payments

All payments processed on our website are handled with high security

Need help?

E-mail: info@runandrelax.com